Route Cadettenkamp


Plaats
Galgestraat, Teteringen (Noord-brabant)
Lengte van de route
7.4 kilometer.

Parkeren
Je kunt het beste parkeren op dezelfde parkeerplaats als die van Dorst naast het Pannenkoekenhuis "De Hannebroeck".
Hoevestraat 12
4903 RR Oosterhout

Aan het eind van de parkeerplaats leiden MTB bordjes je naar het begint van de MTB route van Dorst bij de bankjes.
Hier kun je eerst een gedeelte van Dorst meepakken. Halverwege lijden pijlen je naar het begin van de Route "kadettenkamp".

Startlocatie
De Route start en eindigt ter hoogte van de Galgestraat.

Markering
De route wordt met de klok mee gereden en is aangegeven door pijlen. Later worden nog de bekende MTB bordjes weggezet.

Opmerking
Draag een helm en houd rekening met trager en sneller verkeer. Je steekt een heel aantal keer ruiter en voetpaden over. Kijk hier uit en verlaag hier extra je snelheid.

Over de Route
Route "Cadettenkamp" is gelegen aan de andere kant van de A27 als de route van Dorst en gaat door verschillende soorten bos en over diverse ondergronden. Het eerste en laatste gedeelte kenmerkt zich door singletracks met wat meer los zand. Daarna kom je terecht op bredere paden en langere rechten stukken. De Route blijft continu uitdagend doordat je je tussen kleine boompjes heen moet laveren of door korte klimmetjes net voor of na een bocht. De route is niet lastig en eenvoudiger van karakter dan de route van Dorst zelf. Maar dat maakt de "fun" factor er niet minder op.

Je koppelt deze route eenvoudig aan de bestaande route van Dorst. Zo kun je een ronde maken van 17 km.

Kortom:
Een mooie uitbreiding van de vaste route van Dorst. Zo kun je op een leuke manier meer kilometers op de teller zetten, op een speels parcours.

GPS bestanden:
Wil je zelf de route rijden via GPS. Selecteer dan het bestandsformaat waarin je de mountainbikeroute van Dorst wilt downloaden (GPX, KML of CRS).
GPX Bestand